In Tibor's Legacy
Passie voor de flatcoated retriever


Over ons

 Ik ben Riekie Donkelaar, getrouwd met Henk en samen hebben wij twee jongens van 27 en 25. De jongste woont nog thuis. We wonen in Lelystad en ik werk op een woongroep met 6 jongens met een lichte verstandelijke beperking. Ik heb meerdere hobby’s maar honden en dan de flatcoated retriever in het bijzonder staan met stip boven aan.

26 jaar geleden heb ik Rocky uit het asiel gehaald. Ik had geen flauw idee welk ras het was maar hij was zo mooi! En bleek achteraf een flatcoated retriever te zijn.Hij was vijf jaar oud en ik kon aan alles merken dat hij goed was opgevoed. Hij bleek echter ernstig ziek en heeft maar 9 maanden bij ons mogen zijn. Maar door hem is mijn liefde voor het ras ontstaan.

In 2003 besloten we als gezin dat het weer tijd was voor een hond. We kwamen terecht bij Tibor. Vanaf het moment dat ik de stal in stapte waar hij verbleef, samen met zijn broertje en moeder, liep hij achter mij aan en wilde dicht bij mij zijn. Hij had mij uit gekozen. Hij is 12 jaar geworden en al die jaren heeft hij niets anders gewild dan dicht bij mij zijn. Ik noem hem mijn ‘once in a lifetime dog’. In 2015 was hij op, zijn lichaam liet hem in de steek.

Een aantal van jullie zullen het gevoel herkennen van leegte, pijn en verdriet.

 Kort na zijn overlijden besloot ik dat zijn naam vereeuwigd moest worden. Het plan van een kennel dat zijn naam zou dragen ontstond. Er moest dus een teefje komen en negen maanden later was daar Zazou (Brooklynn van Dutch Sparkles)  op het moment dat dat bundeltje in mijn armen werd gelegd werd ik weer overspoeld door liefde. Deze mooie, gekke en lieve meid heeft mij geholpen te helen. Waar ik dacht, er is maar 1 plekje in mijn honden-hart heeft zij in no time het tegendeel bewezen en haar eigen plek opgeëist.

Naast Zazou hebben we nog een franse Bulldog teefje, genaamd Fay. Samen met Zazou maken zij ons honden team compleet.

Fay is eigenlijk opgevoed door Tibor. Ze apporteert graag en zwemt ook nog eens heel graag!